© 2018 Teriya, Nachtegaalstraat 29, 3110 Rotselaar, België
Webmaster: webmaster@teriya.be

Bezoek onze facebookpagina
Breng ook eens een bezoekje aan onze Facebook pagina
2023
18 januari - 27 januari: Werkbezoek Mali
Drie leden van ons bestuur gingen op werkbezoek naar Benkan. We logeerden er terug in een klaslokaal van het centrum. Deze persoonlijke ontmoetingen met de leden van Benkan en de besprekingen van het project zijn belangrijk voor een goede samenwerking. Het bezoek was zoals steeds de gelegenheid voor een diploma-uitreiking, waar de ouders en notabelen van de commune aanwezig zijn.Februari: start 3e cyclus van de “Cours de Perfectionnement
Deze vervolgopleiding naaien wordt geleid door Adama Keďta, een ervaren formateur uit Bamako. Meisjes uit de basisopleiding naaien, volgen deze cursus.


25 maart: Vormingsdag met de 4e Pijler
Enkele leden van onze vzw namen deel aan deze dag in het Vlaams Parlement waar een groot aantal projecten uit het Zuiden ervaringen uitwisselen en contacten leggen.

28 maart: Mondiale vorming in school in Tervuren
Een bestuurslid van Teriya geeft info, met PP-presentatie, over de opleidingen bij Benkan, in 2 klassen van het 6e leerjaar in de Gemeentelijke Basisschool te Tervuren. De leerlingen organiseren een spaaractie voor het project.

23 april: Teriya-dag te Tervuren
Op deze bijeenkomst in het AC De Zevenster te Tervuren waren een 80-tal mensen aanwezig voor het spaghettimaal. Het was voor het Teriya-team belangrijk weer persoonlijk contact te hebben met onze sympathisanten en toelichting te kunnen geven over de werking.

Juli: Vorming door Amsopt-Mali voor de leerlingen en voor de buurt
In 2022 gaf Amsopt (Association Malienne pour le Suivi et l’Orientation des Pratiques Traditionnelles)  7 sessies waaronder 3 ook voor de buurt telkens met 70 aanwezigen.
-Deze conférences over o.a. gendergerelateerd geweld, gaan in 2023 verder in het centrum;  vanaf dit jaar zijn er aparte sessies voorzien ’s avonds voor de buurt. Na de sessie is er een gesprek met de aanwezigen over hun noden vb. info over medische hulp en alfabetisering. Benkan contacteert hiervoor de vrouwenbewegingen in de wijk.
September: Het nieuwe paviljoen
De bouw van het nieuwe paviljoen van ongeveer 20 m˛ binnen de muren van het centrum is ondertussen klaar; enkel de binneninrichting is nog niet af. De bouw liep vertragingen op door de moeilijke politieke en economische situatie waarin Mali nu verkeert. Het wordt het verkooppunt van de gemaakte producten en een ontmoetingscentrum voor de vrouwen uit de buurt. Ook wat thuis gemaakt wordt, kunnen ze hier verkopen. De “Association Femmes d'Europe”, een filantropische organisatie van vrouwen uit 20 Europese landen, financierde deze bouw.


7 oktober: Studiedag Leraars zonder Grenzen in Antwerpen
Teriya zat samen met andere solidariteitsgroepen om na te denken over het thema dekolonisatie.

16 december: netwerkdag met de 4e pijler over de Sahel-regio
Enkele leden van onze vzw namen deel aan dit netwerkmoment samen met de solidariteitsgroepen actief in de Sahel-regio,  bij 11.11.11 in Brussel.