© 2018 Teriya, Nachtegaalstraat 29, 3110 Rotselaar, België
Webmaster: webmaster@teriya.be

Bezoek onze facebookpagina
Breng ook eens een bezoekje aan onze Facebook pagina
2015
24 maart 2015: Diploma-uitreiking voor 41 afgestudeerden 
Op 24 maart 2015 was er de derde diploma-uitreiking voor 29 cursisten snit- en naad en 12 cursisten verven van textiel. De plechtigheid vond plaats in het opleidingscentrum in aanwezigheid van de pers en werd voorgezeten door de voormalige directeur van  ECICA (Ecole Centrale pour l'Industrie, le Commerce et l'Administration). Ook verscheidene notabelen van de commune waren aanwezig. Alles gebeurde  wel in mineur omdat op dat moment de zus van Sira, formatrice  textielverven,  op sterven lag in de kliniek en iedereen van Benkan zich nauw bij dit overlijden betrokken voelde.
Mei 2015: Goedkeuren van de bouwplannen en indienen van de bouwaanvraag in Bamako
De plannen zijn klaar en de bouwaanvraag is ingediend. De bouwvergunning wordt toegekend in mei 2015.
Tegelijk worden projectdossiers ingediend bij verschillende instanties die het project steunen: de gemeentelijke raden voor ontwikkelingssamenwerking van Rotselaar, Oud-Heverlee en Tervuren, Wereldmissiehulp en de Rotaryclub van Kluisbergen.
Diploma-uitreiking 2015 Diploma-uitreiking 2015 Diploma-uitreiking 2015
Teriya familiedag 2015 Teriya familiedag 2015
Teriya familiedag 2015 Teriya familiedag 2015
Gelijkvloers Verdieping
26 april 2015: Jaarlijkse TERIYA-dag in Leren Ondernemen te Leuven
Zoals de vorige jaren kwamen we met onze sympathisanten samen te Leuven voor het traditionele TERIYA-dag met wandelingen, fietstochten en spaghetti-maal.  In het kader van het Vesaliusjaar deden we onder leiding van een stadsgids met een 25-tal mensen de Vesaliuswandeling door Leuven.
Ondertussen fietsten de sportieve deelnemers enkele fietstrajecten rond de stad. Tijdens het spaghetti-maal toonden Moniek en Julia een projectie over hun bezoek aan Bamako in  november 2014, over de evolutie van het project Benkan en werden de bouwplannen van het nieuwe opleidingscentrum voorsteld.
Alles gebeurde in het restaurant van Leren Ondernemen die zo vriendelijk zijn ons hun locatie voor deze gelegenheid ter beschikking te stellen.
22 november 2015: Vredesmarkt Oud-Heverlee
De gemeente Oud-Heverlee, die sinds enkele jaren BENKAN steunt, organiseerde  aan de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Steenbergen een vredesmarkt ten voordele van projecten in het zuiden. TERIYA presenteerde het borduurwerk van de cursistes van Benkan. Anne en Linda hadden voor de gelegenheid bananencake, rijstpap, brownies… gebakken, die vlot verkocht werden samen met een gembersapje, ten voordele van het opleidingscentrum in Bamako. Het weer was eerder aan de frisse kant;  maar alles werd goedgemaakt door de prachtige ligging -aan de Minnebron- en door het enthousiasme van de bezoekers. En TERIYA trok het lootje als ‘begunstigd project’ wat ons 310 euro extra opbracht.
24 november tot 8 december 2015: Werkbezoek te Bamako
Eind november, begin december waren Julia & Moniek op werkbezoek bij Benkan. Niettegenstaande de aanslag op het Radissonhotel vertrokken ze op 24 november naar Bamako. Ze logeerden in een 'verborgen', eenvoudig hotelletje tussen de Malinese bevolking met op het menu de typische Malinese riz sauce en poussin grillé. Gedurende twee weken zaten ze elke namiddag aan tafel met Marie Anne, Sira, Esther, Farima en Boubacar om te overleggen over het beheer van het centrum, het financiële beleid, de duurzaamheid en de continuïteit van het project. Le déménagement in juni 2016 werd grondig besproken. Alles verliep in een positieve, open en warme sfeer. Op 29 november is ook Jul samen met Willy, een vertegenwoordiger van de Rotary van Kluisbergen, en beiden lid van Ingenieurs zonder Grenzen, naar Bamako gereisd. Ze kwamen op het geknipte moment om het bouwplan aan te passen: de rotsige bodem en het niveauverschil stelden de aannemer voor onvoorziene problemen. Jul en Willy hebben de plannen met de meetstaten herzien en oplossingen uitgewerkt voor o.a. de nutsvoorzieningen.
De bouw van het nieuwe opleidingscentrum: De muren van de benedenverdieping staan er al zodat het werk midden 2016 klaar zal zijn. De bouw van de bovenverdieping is voorzien voor 2017. Een paar lokalen ervan zullen plaats bieden voor beginnende microbedrijfjes.

Tijdens het werkbezoek hebben de cursistes een défilé gehouden: de meisjes poseerden met de kleren die ze tijdens de opleiding geverfd, genaaid en geborduurd hadden. Ook volgden enkele mensen van Benkan een korte excel-opleiding.
Alles is verlopen in een uiterst vriendelijke sfeer. Op zondag was er een etentje voor de Teriya-bezoekers met de families van mensen van Benkan. Zo groeit er een BENKAN-netwerk waar meer en meer mensen bij betrokken worden.
Vredesmarkt Vredesmarkt
Werkbezoek Bamako Werkbezoek Bamako
Werkbezoek Bamako Werkbezoek Bamako
Werkbezoek Bamako