© 2018 Teriya, Nachtegaalstraat 29, 3110 Rotselaar, België
Webmaster: webmaster@teriya.be

Bezoek onze facebookpagina
Breng ook eens een bezoekje aan onze Facebook pagina
2014
27 april 2014: Jaarlijkse Teriya dag
De jaarlijkse Teriya-dag had plaats te Leuven in het gebouw van Leren Ondernemen. Op het programma stond een wandeling langs de universitaire sites van de stad onder leiding van een stadsgids. Deze wandeling viel zo in de smaak dat zelfs de niet zo jonge wandelaars het stappen gedurende meer dan twee uur dapper vol hielden. Ondertussen fietsten een 15-tal mensen vooral de vlakke routes langs het kanaal en de Dijle. Voor het eerst reed een elektrische fiets mee.

Op het spaghetti-maal waren een 70 mensen aan tafel. De laatste ontwikkelingen van het project Benkan werden toegelicht en het actieplan om in de loop van 2014  5 micro-bedrijfjes op te richten: telkens een groepje van drie vrouwen zullen met hulp van Teriya en onder begeleiding van Benkan starten met een eigen naai- en of verfbedrijfje rond één naaimachine of verfuitrusting. Zo krijgen afgestudeerde vrouwen een kans  zich zelfstandig te vestigen.
De opbrengst van Teriya-dag gaat integraal naar het project Benkan.

Speciale dank gaat naar Leren Ondernemen die ook dit jaar hun keuken en eetzaal ter beschikking stelden.
Teriya familiedag 2014 Teriya familiedag 2014 Teriya familiedag 2014
15 april 2014: Diploma uitreiking te Bamako
Op 15 april 2014 vond de diploma-uitreiking plaats te Bamako. Twintig naaisters en 15 vrouwen opgeleid in textielverftechnieken kregen hun attest. Dit gebeurde met een feestelijke samenkomst van de afgestudeerden, een groep ouders en enkele officiële instanties van hun district.
April 2014: Vastenactie Lichtervelde
In april organiseerde de Gemeentelijke Basisschool « Beverbos » te Lichtervelde, waar de kinderen van Rebekka op school zijn, een vastenactie ten voordele van het opleidingscentrum BENKAN in Bamako. Het geld gaat naar de aankoop van vijf naaimachines die voor de opleiding zullen gebruikt worden.

Zaterdag 13 december 2014: Sociale Kerstmarkt Tervuren
Op 13 december is er te Tervuren een Sociale Kerstmarkt. Wens je tijdig  in de gepaste kerstsfeer te komen, mis dan deze gelegenheid niet. Teriya zal er met een standje staan waar je kunt proeven van  bissap en gembersap en waar je stoffen kerstbollen gemaakt met Mali-stof kunt vinden.

De gemeente Tervuren heeft al bijgedragen tot het bouwfonds!

Oktober 2014: Werkbezoek aan Benkan
Van 17 oktober tot 1 november gaan Julia en Moniek naar Bamako. Ze gaan er met Marie- Anne, Sira, Esther en Boubacar werken rond het beheer van het opleidingscentrum en met hen de bouw van het nieuwe centrum voorbereiden.
Werkbezoek Benkan Werkbezoek Benkan Werkbezoek Benkan
Werkbezoek Benkan Werkbezoek Benkan
Sociale Kerstmarkt Tervuren Sociale Kerstmarkt Tervuren Sociale Kerstmarkt Tervuren
September 2014: Aankoop bouwgronod
In overleg met Teriya koopt Benkan voor € 9.000  een terrein van 370 m² in de commune Sangarébougou gelegen in de buurt van het huidige opleidingscentrum. Tijdens het werkbezoek van Julia & Moniek in oktober worden de plannen met de leiding van Benkan en de bouwcoördinator, Kandja, besproken.
In de loop van 2014: Oprichting micribedrijfjes
Afgestudeerden hebben een eigen naai- of verfatelier opgericht: telkens kochten twee of drie vrouwen samen een naaimachine of verfuitrusting op afbetaling om zo hun eigen markt te creëren. Ze worden begeleid door de formatrices van Benkan en kunnen er met problemen steeds terecht voor hulp. Ze noemen zichzelf ‘les petits Benkans’.
Op 25 november 2014 is Erik De Clerck overleden. Erik was stichtend lid van Teriya en is jarenlang voorzitter van de vzw geweest. We herdenken hem als een zeer gedreven mens met een uitgesproken visie op ontwikkelingssamenwerking en sociale economie. Hij zette Teriya op het spoor dat we nu nog volgen.

Werkbezoek Benkan Werkbezoek Benkan